Boot-Zarzuela
Claudia Honshorst
4 personen
Benodigdheden
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- Peterselie
- Olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 glas droge witte wijn
- 1 visbouillonblokje
- Zout, peper en cayennepeper
- 500g gemengde stevige vis in blokjes, zoals: zalm, kabeljauw, roodbaarsfilet, etc. Laat de visboer de vis alvast snijden en vacuüm voor je verpakken
- 250g mosselen, rivierkreeftjes of garnalen (wat je lekker vindt)
Hoe ga je te werk
Ui snipperen. In pan olie verhitten en de ui ongeveer 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes met sap, wijn, en 1 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tegen de kook aan brengen en blokjes vis in ca. 4 minuten net gaar pocheren. Mosselen en/of rivierkreeftjes en/of garnalen erdoor scheppen en ca. 1 minuut mee verwarmen. Op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Bestrooien met fijngeknipte peterselie. De Zarzuela in vier diepe borden of kommen scheppen.
Lekker met stokbrood en/of een salade.