Workshop Volvo Penta motor

Op zaterdag 5 maart 2016 werd de eerste van twee workshops over de  dieselmotor gehouden voor 21 Vegazeilers. Hoewel de bijzondere aandacht uitging naar de Volvo Penta, zijn ook algemene ruimschoots aan bod gekomen. De workshop werd gegeven door Marcel van Wees van MVW Techniek uit Weesp. Marcel is een diesel specialist en dat was ook goed te merken tijdens de uitleg die hij gaf over de onderwerpen van de workshop. Ook alle vragen van de deelnemers werden op begrijpelijke wijze beantwoord. Zelfs tijdens koffiepauze werd Marcel bestookt met vragen. Aan het eind van de workshop behandelde Marcel nog het systeem van ons variabele schroefsysteem en wat nuttige tips.

Workshop Penta diesel

160330 WRKVP workshop 5 3 2016[1]Veel belangstelling

Er waren teveel aanmeldingen voor een eerste workshop en ook vanuit de Albin 25 Club was er veel belangstelling. Ik heb Marcel  gevraagd of het mogelijk was om de workshop te herhalen. Zo waren we op 19 maart 2016 weer te gast in het clubhuis “10 Beaufort” van de WvS Almerehaven voor de workshop, ditmaal  met 11 Vegazeilers en 10 Albin 25 vaarders. Ook bij deze sessie was er hetzelfde beeld; veel aandacht, veel vragen en adequate antwoorden.

Geslaagde workshop

Uit de reacties van de deelnemers voldeed beide workshops aan hun verwachtingen. Met dank aan Ad Palmer van Clubhuis 10 Beaufort van de WSV Almere Haven, kijken we dan ook terug op twee geslaagde dagen.

Wil je het thuis nog eens nakijken, of was je niet in de gelegenheid aanwezig te zijn, download dan de Powerpointpresentatie: Presentatie Workshop Dieselmotor.
Er komen ook een paar artikelen waarbij ik sommige punten nader uit werken.

Marcel van Wees is te benaderen via zijn website www.mvwtechniek.nl.

 

Thon Stoffelen

Coördinator Techniek