Taboulé

Claudia Honshorst

4 personen

Benodigdheden

  • 400 gram couscous
  • 1 komkommer
  • 6 trostomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • Bosje verse munt
  • Bosje verse peterselie
  • Peper, zout
  • Olijfolie

Voorbereiding

Meng de couscous met kokend water volgens de aanwijzing op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen. Dit duurt ongeveer een uur dus…. Borreltijd!

Bereidingswijze

Snijd de komkommer en de tomaten in kleine blokjes, gebruik alleen de harde delen.

Snijd de bosuitjes, knoflook, peterselie en munt fijn. Meng de groenten en kruiden door de couscous en breng op smaak met versgemalen zout en peper, een flinke scheut lekkere olijfolie en citroensap.

Taboulé is lekker bij hamburgers, lamsvlees, kip en vis, maar ook als vegetarische salade met brood en/of een gebakken eitje.

 

Eet smakelijk!