170129 WRKVP workshop 29 01 17De Ouwetjes doen het nog goed.

Waar gaat dit over zult u denken, nu het gaat over de motor in onze Vega’s.

Er is geen grotere ergernis dan wanneer je je boot hebt volgeladen voor een lekker weekendje zeilen en de motor vertikt het. Soms is het alleen maar een slechte accu, maar het kan ook de motor zelf zijn. We vragen ons dan misschien af, waren er al een keer voortekenen geweest die ik gemist heb? Had ik het kunnen voorkomen?

Vorig jaar hebben we al twee workshops over dit onderwerp georganiseerd en met groot succes. Hierdoor hebben we besloten het dit jaar nogmaals te doen.

Wat

De volgende onderwerpen worden uitvoerig behandeld.

  • Uitleg hoe werkt een diesel motor.
  • Het onderhoud op schippersniveau en ook het winter- en zomer klaar maken.
  • een aantal veelvoorkomende zaken ( slecht starten, roet uitstoot e.d. )
  • Tips en Trucs, waarmee we misschien deze voorteken bij de Volvo Penta 6a of 7a kunnen onderkennen.

Het accent van de workshop ligt op de Volvo Penta, maar is zeker óók interessaant als je een andere diesel in de boot hebt liggen.

De workshop wordt ook nu weer gegeven door Marcel van Wees van MVW Techniek uit Weesp  (www.mvwtechniek.nl) . Marcel is een specialist in deze motoren en wil graag zijn kennis met jullie delen.

Waar

Op 25 maart 2017 van 10:00-14:00 in het clubhuis (10 Beaufort)van de WSV Almere-haven. ( Sluiskade 11, 1353 BT Almere )

Kosten

Mede dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen we de kosten laag houden. Voor slechts € 10.- pp. vergroot je de praktische kennis van de dieselmotor enorm en kun je vóór het vaarseizoen begint de motor nog even extra nalopen.

Zodra ik inzicht heb over de belangstelling kan het definitieve programma worden gemaakt. Heb je vragen, mail mij dan via

Thon Stoffelen
Coördinator Techniek