WhatsApp Image 2020 01 16 at 20.39.25

WORKSHOP SPLITSEN VAN MODERNE LIJNEN

De Lijnenspecialist” uit Amsterdam wil voor ons op 7 maart 2020 een complete workshop 'Splitsen van Moderne Lijnen’ verzorgen. De workshop start met een korte inleiding over de diverse kunststoffen en constructies die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Er wordt ook uitleg gegeven over welke lijn je het beste kunt gebruiken voor een specifieke toepassing.
Deze training staat vooral in het teken van 'zelf aan de slag zijn', je leert in ongeveer drie uur splitsen met lijnen die bestaan uit Dyneema® vezels, splitsen met polyester lijnen en hoe je loops en softshackles maakt.
Aan de hand van veel praktische voorbeelden wordt getoond hoe je dit op je eigen schip kunt toepassen. Het doel is dat je na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord en zelf de geoefende splitsen toe te passen. Met de opgedane basiskennis ben je daarna in staat om zelf je boot te optimaliseren.Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen de benodigde splitsspullen aangeschaft worden. Alle materialen en gereedschappen, die nodig zijn tijdens de workshop, worden verzorgd door "De Lijnenspecialist".


Wanneer en Waar: Zaterdag 7 maart 2020, aanvang 13:00 (zaal open 12:00)
Restaurant “Boot”, Jachthaven ’t Huizerhoofd
Ambachtsweg 65, 1271 AL Huizen
 
Kosten € 20,-   (Een minimaal aantal deelnemers van 20 is vereist)
 
Inschrijven:  
Mail naar  , met als onderwerp: Lijnensplitsen.
 o.v.v   Naam,  Bootnummer,  aantal deelnemers
 
Hartelijke groet,
Het bestuur van de Kring van Vegazeilers