Volle bak

Winterevenement 2015: Een volle bak! 

Van Drachten tot en met Terneuzen waren de Vegaleden aanwezig. Een opkomst van 88 deelnemers, ongekend! 

Lag het aan de rustieke gezellige locatie, daar aan de haven van Huizen? Lag het aan het programma met een historische lezing over de watersport? Of aan de smakelijke stampotten?

Alsof zij al jaren voor het voetlicht stond, leidde onze nieuwe voorzitter Suzanne ons stipt en vaardig door de ALV-agenda. De highlights gaat u lezen in de notulen maar opvallende punten waren:

  • BedanktDank voor de verenigingsinzet aan: Muriëlle Voorhout, Rob Kloosterman en Jacob Cats.
  • Aankondiging Zee-Waddentocht van 23 t/m 30 mei.
  • Aankondiging Zomerevenement van 19 t/m 21 juni. Pitoresk en landelijk in Durgerdam bij de gastvrije Zeilvereniging Het Y.
  • Aankondiging Vega Randmeerevenement op 5 en 6 september. Inmiddels een vertrouwde klassieker in Naarden.
  • PrijsuitreikingWolter Ates wisselprijs voor de ‘Beste Vegaprestatie 24-uurs tocht 2014’ gaat aan boord van Watt Nu. Wolfgang, Ralf en Jochem, gefeliciteerd!
  • De Vega Click Award gaat naar Willem Geense van de Idee Fixe II. De inzendingen zijn te zien bij In Beeld.


Elisabeth SpitdElisabeth Spits, conservator van Het Scheepvaartmuseum, toonde aan dat de uitbouw van de grootzeiltop en de negatieve boeg van de Volvo Ocean Raceboten al lang door onze voorvaderen waren toegepast. Wie haar verhaal - vanaf de eerste privé-jachthaven rond 1625 in Amsterdam tot het heden - beluisterde, weet een ding zeker: l’histoire se répète.

De stemming tijdens de borrel en het afsluitend Captainsbuffet bevestigde het zeer geslaagde evenement.