Vega Rand­meer­evenement 2017

 Op 9 september vindt het Vega Randmeerevenement plaats.

Klassiek 2017.

170801 RND17 170617 MG 1025678De schemering  treedt in en een gitaar wordt tevoorschijn gehaald. De eerste  klanken worden hoorbaar. Er loopt iemand weg om een mondharmonica te halen. Dan een “plop”. Een mooie fles Bordeaux is onkurkt en de glazen gevuld. Dat kaasje, eigenlijk voor morgen bestemd, wint het van de nootjes. Die dan maar voor morgen. Er wordt zachtjes meegezongen, zacht gelach klinkt in de schemering en de duisternis kondigt zich aan. Dit is het sfeertje op de vrijdagavond, voorafgaande aan de zaterdag waarop het randmeerevenement officieel van start gaat.

Dan de zaterdag. De koffie staat klaar, begroetingen vinden plaats en de geluiden van “hoe laat is het palaver voor de wedstrijd” zijn al hoorbaar, want heel langzaam begint die spanning  merkbaar te worden. En dan de wedstrijd. De adrenaline stijgt, zeilen worden gehesen en klapperen in de wind. Het startschip wordt nauwlettend door iedereen in het vizier gehouden. Daar is het startschot en gaan we dan met de gedachte: “en dit jaar ga ik minimaal bij de eerste drie horen”.

We zijn weer terug in de haven, ontlading van de spanning vindt plaats, men kruipt bij elkaar aan boord de wijn vindt zijn weg naar het glas. Er wordt getoost, geproost een nootje geknabbeld en vanuit elke boot zijn de vrolijke klanken hoorbaar.

170801 RND17 160903 MG 1018578Ik ruik houtskool of is dit al de geur van het eerste vlees op de BBQ? Kom we sluiten weer aan bij de groep, want de maag begint te knorren en we hebben best wel trek. Lekker eten, wijntje drinken, verhalen uitwisselen, inschatten welke plaats we hebben bereikt in de wedstrijd. Er wordt gelachen, een hand op een schouder gelegd het wordt later en later, de eerste Vegazeilers die ter kooi gaan horen we een welterusten wensen, met op de achtergrond de klanken van “Gute Nacht Freunden”  

170801 RND17 20160904 101614Het is zondagochtend. De lucht van verse koffie dringt door in de kajuit en ook al heel vaag de geur van gebakken spek. Het ontbijt is in aantocht. We zitten in het gras of op onze stoeltjes en wachten wederom op het startschot. Nu niet voor de wedstrijd, maar op de “plop” van de champagnekurk om daarna gezamenlijk een toost uit te brengen voor elkaar en op elkaar, waarna we ons het ontbijt goed laten smaken.

170801 RND17 160903 MG 1018637De prijzen worden uitgereikt evenals de wens dat iedereen een goede thuisreis mag hebben. We gaan na een hartelijk vaarwel weer huiswaarts varen,  met het gevoel van…...”wat is klassiek toch mooi”

 

Tot op het randmeerevenement 2017

Jacob Cats & Gert Stap

9 september

Op zaterdag 9 september is het weer zover. Vanaf 12:00 uur staat de koffie en thee voor je klaar. Het palaver start om 13:00 in aanloop naar de krachtmeting op het water. Een vriendschappelijke wedstrijd bepaalt wie ditmaal de snelste zeiler is, of — volgens sommigen — het meeste geluk heeft.

Kom je met kinderen die graag in een tentje willen slapen? Op de wal mogen deze opgezet worden.

We hopen jullie in groten getale op deze Vega-happening te mogen begroeten, in het weekend van 9 en 10 september te Naarden.

Wiel of kiel

Is het niet mogelijk met de boot naar Naarden te komen? Geen probleem. Ook op dit evenement ben je welkom zonder boot. Mocht je na de BBQ alweer naar huis moeten, dan heb je in ieder geval een heel leuke avond gehad.

Programma:

Zaterdag 9 september

11:00 Ontvangst
13:00 Palaver
14:00 Wedstrijd
±16:00 Einde wedstrijd
18:00 Aanvang barbecue

Zondag 10 september

10:00 Champagneontbijt, inclusief prijsuitreiking
12:00 Trossen los

 

Voor het Champagneontbijt wordt gezorgd voor Champagne, koffie en/of thee en natuurlijk de gebakken eitjes met spek. Regel zelf het brood en andere vormen van beleg, Wil je wat anders drinken, neem dat dan ook zelf mee.

Inschrijving

Inschrijving uiterlijk 6 september. In verband met de inkoop voor de BBQ en ontbijt, is later inschrijven helaas niet meer mogelijk. Maak gebruik van het digitale formulier. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de inschrijving.

Mis het niet

We zien jullie graag op ons oergezellige Randmeerevenement in Naarden.